Tiesitkö, että impulsiivisesti reagoivat koirat ovat monesti lahjakkaita harrastuskoiria?

Entä tiesitkö, että pakko- tai rankaisukeinojen avulla oppiminen tapahtuu samalla tavalla kuin alkuperäisten ongelmien muodostuminen? Nämä riskit voidaan kiertää, jolloin positiivisen vahvistamisen tekniikat toimivat myös harrastusten ulkopuolella osana koiran hyvinvoinnin kokonaisuutta.

Koiran impulsiivisuus korostuu, kun sen käyttäytymistarpeiden täyttymistä rajoitetaan. Etenkin herkästi turhautuvien ja ahdistuvien koirien kohdalla impulsiivinen käyttäytyminen vahvistuu nopeasti ja sammuu hitaasti. Pelkkä ohjaajalta tulevien palkkioiden arvon parantaminen ei vielä riitä, sillä koko ympäristön tulee olla ainakin näennäisesti hallinnassa. Tällainen näkökulma lisää koiran ja ohjaajan yhteistyön tarkkuutta, tuo monipuolisuutta palkitsemiseen sekä parantaa koiran sosiaalisuutta.

Erityisesti harrastuskoirille tarkoitetulla kurssilla siirtymätilanteet opetetaan sujuviksi. Harjoittelussa huomioidaan oppimistilanteen merkitys, sillä vain koiran käyttäytymistä huomioimalla saatetaan tahattomasti vahvistaa tilanteen yhteyttä vireenhallinnan ongelmaan. Muuttamalla vauhdin tarkkuudeksi, viiveen välittömäksi ja lisäämällä koiran aktiivisuutta ohjaajaa kohtaan erillisharjoitusten avulla koira saa loistaa omana persoonanaan!

Kurssi sopii haasteellisille harrastuskoiran aluille ja jo ongelmiinsa kompastuneille koirakoille. Yksilölliset harjoitusohjeet takaavat kaikkien osapuolten turvallisuuden.

Impulssikurssi

  • 5 x 2 h ryhmätapaamista
  • Ryhmäohjaus
  • EI KURSSEJA TÄLLÄ HETKELLÄ
  • Tampere
  • 200 € (sis. alv. 24%)

Kurssin aikana harjoitellaan mm. autosta kohti harjoituspaikkaa lähtemistä, eri palkitsemistapojen vertailua ja niiden nimeämistä, eri viretiloissa työskentelyä, koiraa rentouttavia ja sen keskittymistä parantavia koulutuspelejä, hallittuja rajoittamisen keinoja vaikeita tilanteita varten, harjoitustilanteiden suunnittelua mahdollisimman virheettömäksi, riippuvuutta aiheuttavien tai nopeasti tapautuvien käyttäytymisten vahvistumisen ennalta ehkäisemistä, positiivisen vahvistamisen tehokasta käyttämistä.

Ilmoittautuminen

Hyväksyn ilmoittautumis- ja peruutusohjeet